Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület

meseszoegyesület@gmail.com

Megosztás a Facebook-on

Népmesekonferencia a Hagyományok Házában – 2015. május 29.

kicsilogó

 

Ahol a madár se jár… (Mesemondókör felnőtteknek)

Ahol a madár se járMesemondókörünk a Hagyományok Háza népmesetanfolyamán alakult 2008-ban. Azóta rendszeresen összejárunk, mesélni, mesét hallgatni, sírni és nevetni. Mesélőink és mesehallgatóink tábora folyamatosan bővül.
Téged is szeretettel várnuk estjeiken!

A meseestekről bővebben honlapunkon olvashat

Ser Gergely Mesemondó

SerSer Gergely gyömrői születésű, a Szent László Lovagrendnél dolgozik, ahol tapasztalati úton történő hagyományőrzéssel, kísérleti régészettel és életmód-rekonstrukcióval foglalkoznak, kiemelten a népvándorlás korának idejéből.
Fontosnak tartja őseink megismerését, kultúrájukat, életmódjukat, kézműves- és szellemi tudásukat valamint a hitvilágukat. Úgy gondolja, minél többet tud meg, annál többet tud továbbadni, hiszen, a régi értékekre egyre nagyobb szükség van manapság. Ennek pedig az egyik kulcsa számára a hagyományos mesemondás, melyet igyekszik a modern korban is élővé tenni, a különböző tündér- és tréfás mesék segítségével, ha csak rövid időre is, de közösségeket teremteni.
Hisz a népmesék igazságában, s keresi a sárkányt.

Meseterasz – interjú Ser Gergellyel

Gárembucka Napos-Holdas Mesemondók

gárembuckaSzeretnénk minél több emberhez eljuttatni kultúránk értékes kincsét: a magyar népmesét. Különböző rendezvényeken, összejöveteleken, meseesteken, iskolákban, óvodákban a nagy öregektől tanult hagyományos mesemondással várjuk a mesehallgatókat. 
A gyerekekkel mesejátékokat is játszunk. Ugyanakkor szeretnénk továbbvinni azt a hagyományt, amelyben a mese a felnőtteknek szólt, és az emberek mindennapjaihoz hozzátartozott. Ezért is tartunk havonta egyszer meseestet, melyet kimondottan felnőtt közönségnek szánunk.

(Körmöczi-Kriván Andreához és Gregus Lászlóhoz 2012-ben csatlakozott Bumberák Maja, aki abban az évben elsőként – és azóta is egyetlenként – kapta meg mesemondás kategóriában a Népművészet Ifjú Mestere címet.)

garembucka.hu